15.5.11

La vida de qualsevol persona està feta de preguntes

La vida de qualsevol persona està feta de preguntes. De mil preguntes. Cada dia en surt alguna. A voltes, una d’elles, sense que siguem capaços d’evitar-ho, s’instal·la al nostre cap i no ens abandona fins que no trobem una resposta satisfactòria. O fins que constatem que allò que ens ha turmentat durant un temps no té cap mena de sentit. O fins que decidim passar pàgina o fins que una pregunta ens porta a una altra pregunta, i aquesta a una altra, i a una altra i a una altra.
Hi ha qui opina que la resposta no és el que importa; hi ha qui pensa que la pregunta i com la resolem és el que dóna sentit a les coses de la vida. És, tal vegada, el repte d’interrogar-se, d’aproximar una solució, d’intentar-la i finalment, de trobar-la, el que pren valor. El procés, el joc, el mecanisme, és el que diuen que val la pena. Aconseguit un resultat, assolit un objectiu, el que segueix pren dues vies: gaudim de l’èxit i ens passem una llarga temporada vivint-ne o ens resignem en el fracàs i allà ens quedem o plantegem un nou objectiu.
Personalment afegiria dues qüestions més a aquesta particular visió de la vida: el to de la pregunta i l’abast de l’objectiu.
X.P.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

UA-15083347-1