10.5.13

El terme cafè

El terme cafè designa els fruits i llavors de les plantes del gènere coffea. El tipus arabica, d'origen etíop i cultivat sobre tot al Brasil i Colòmbia, però també a Àsia, Àfrica i Oceania, representa el 65% del consum mundial. És més clar, aromàtic i suau, i conté la meitat de cafeïna que la varietat robusta, originària d'Àfrica central i descoberta a finals del segle XIX, fàcil de cultivar però de menys qualitat. El moca, segurament el millor cafè del món, es cull a Aràbia. Els seus grans són petits i té un aroma afruitat. La seva qualitat depèn de si la recollida es fa a mà o no, cirera a cirera, i amb la cura necessària per separar els fruits madurs dels verds o amb defectes. Cal distingir entre el cafè de torrat natural i el torrefacte. El primer s'obté sotmetent el cafè verd en gra a l'acció de la calor. En canvi, el torrefacte es prepara torrant-lo amb certa quantitat de sucre que, en cremar-se, torna els grans negres i els hi dóna un sabor més fort i una millor capacitat de conservació. El cafè torrefacte és més fosc i amarg, i té menys aroma.
V.S.

1 comentari:

  1. Mmm q bo, una tassa d moca i uns xurrets, nyam!!! i quin aroma...

    ResponElimina

UA-15083347-1