6.6.14

Una tassa de cafè

Una tassa de cafè mòlt proporciona de 70 a 80 mil·ligrams de cafeïna. Cal recordar que, en unes condicions normals de salut, la nostra tolerància està al voltant de 200 mil·ligrams al dia, unes dues tasses i mitja. Un excés de consum pot produir nerviosisme, angoixa i fatiga. Al llarg de la història s'han debatut molt les virtuts del cafè, un líquid estimulant, tònic i energètic que convé en la majoria de casos i està contraindicat en d'altres. Begut amb moderació facilita la digestió, estimula el sistema nerviós, ajuda la memòria i disminueix el cansament. Els seus efectes també es noten en el cor, amb un augment de la freqüència cardíaca (ideal per a qui pateix de tensió baixa); alhora, produeix un lleugera vasodilatació, que contribueix a alleujar els símptomes de mal de cap, i també afavoreix l'activitat diürètica.
S.D.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

UA-15083347-1